Stoemp met witloof en rundvlees
Ingrediënten
- 1 kilo bloemige aardappelen (bv. Bintje)
- peper en zout
- 4 stronkjes witloof, in reepjes gesneden
- boter
- 125 g oesterzwammen, in reepjes gesneden
- melk
- nootmuskaat
- bosje veldsla, gewassen en grof gesneden
- 8 sneetjes rosbief (of reepjes gebraad)
Recept
Kook de aardappelen gaar in zout water.
Bak intussen het witloof in boter. Breng op smaak met peper en zout, en laat mooi bruin karameliseren.
Bak nu ook de oesterzwammen kort en hevig in boter.
Giet de aardappelen af en pureer ze met een scheutje hete melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het witloof, de oesterzwammen en de veldsla toe.
Roer goed. Voeg dan het vlees toe.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.