Steenbolk, rollade van rammenas, avocado, radijsjes, zoetzuur van komkommer en kreeftenmayonaise

  • 2 steenbolken
  • 1 kleine rammenas
  • 4 radijzen
  • 1 avocado
  • 1 stuk wit van prei
  • 1 koffielepel limoensap
  • 30 g suikersiroop
  • 20 ml azijn
  • 2,5 blaadjes gelatine (van 3 g)
  • 1 komkommer voor 2 dl jus
  • peper en zout
  • arachideolie

Voor de kreeftenmayonaise

  • 1 dl sterk ingekookte bisque
  • 1 soeplepel mayonaise
  • 1 soeplepel zure room

Fileer en ontgraat de steenbolk, bak krokant in boter en kruid met peper en zout.

Snijd de prei in julienne, fruit kort en bestrooi met zout.

Snijd de rammenas met een dunschiller in lange banden. Smeer de buitenkant in met een beetje arachideolie en rol op.

Ontdoe de avocado van schil en pit, cutter fijn met limoensap en kruid met peper en zout. Doe de massa in een spuitzak en spuit er de rammenas rolletjes mee op.

Snijd de radijzen in fijne repen en schik bovenop de rollade.

Maak de kreeftmayonaise door alle ingrediënten te mengen. Controleer op kruiding.

Doe het komkommersap in de centrifuge. Warm de suikersiroop met azijn licht op en bind met de voorgeweekte gelatine. Laat lauw worden en voeg bij het komkommersap. Giet op een plateau en laat opstijven. Snijd daarna in kleine blokjes.

Trek met de mayonaise lijntjes en leg de steenbolk met de prei erop. Versier met 3 blokjes zoetzuur van komkommer en als laatste de rollades.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.