Steenbolk met pompoen en champagnegratinsaus

4

Voor de pompoencrème:

Voor de champagnegratinsaus:

  • 1 dl champagne
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 20 g boter
  • 2 dl room
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 eidooier
  • peper en zout
Maak de champagnegratinsaus: sueer de sjalot, bevochtig met de champagne en 1 dl room. Laat inkoken en daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de andere helft van de room opgeklopt toe samen met de eidooier en de mosterd. Kruid en werk af met citroen.

Maak de pompoencrème: meng de gekookte pompoen met de bloem en de boter. Verwarm op het vuur tot een homogene massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het eitje toe. Meng terug tot een gladde massa .

Smeer de pompoencrème op de geportioneerde steenbolk. Gaar 20 min. in een voorverwarmde oven op 70°C.
Dreseer op een bord, overgiet met de champagnegratinsaus en kleur kort onder de gril.
Werk af met de gekookte pastinaak, gekookte baby savooi en de garnalen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.