Steenbolk met curry

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Beslag

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 10 g fijn zeezout
  • 330 ml pilsbier
  • 10 g ijs (ongeveer 1 ijsblokje)

Currysaus

  • 2 uien, in 4 gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el currypoeder
  • 10 kafir limoenblaadjes
  • 200 ml witte wijn (Sauternes)
  • 500 ml kippenbouillon (visbouillon of groentebouillon kan ook)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 2 limoenen, sap en zeste
  • olijfolie

Steenbolk

Recept

Beslag

Voeg voor het beslag de bloem, het zout, het bier en het ijsblokje samen en meng tot een vloeiend beslag

currysaus

Stoof de ui, knoflook en kafir blaadjes aan in wat olijfolie tot ze gaar zijn. Voeg daarna het currypoeder en de witte wijn toe. Laat inkoken tot de ui mooi glazig is en voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Laat een derde inkoken. Voeg dan de kokosmelk en vissaus toe en laat inkoken tot je tevreden bent over de smaak en dikte. Werk tot slot af met de zeste en het sap van de limoenen. Zeef de saus en hou opzij.

Steenbolk

Haal de steenbolkfilets door de bloem en dompel ze vervolgens onder in het beslag. Frituur daarna goudbruin op 180°C. Breng op smaak met zout, een druppeltje azijn en wat piment d’espelette.

Afwerking

Mix tot een schuimige saus en lepel deze in een kommetje. Plaats daarna de steenbolk in de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.