Steenbolk in zijn geheel bereid met erwtjes à la Française

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Steenbolk

Erwtjes

  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 200 g bevroren erwtjes
  • 1 Romeinse sla, fijngesneden
  • 100 g pancetta
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 g zeekraal
  • 100 ml zure room

Recept

Steenbolk

Wentel de steenbolk in bloem en bak langs een kant goudbruin in neutrale olie. Draai de vis om, verwijder de olie en voeg de boter toe. Laat de boter mooi schuimen en arroseer de vis gedurende 6 tot 8 minuten. Zet het vuur af en laat de vis nog 5 minuten rusten in de boter.

Erwtjes

Bak de pancetta goudbruin en krokant in wat boter. Voeg daar de erwtjes, Romeinse sla, zeekraal en fijngesneden look aan toe. Stoof alles enkele minuten aan en voeg de zure room toe. Breng op smaak met citroen, peper en zout.

Serveer de vis op een bord met peterselie en enkele schijfjes citroen.


 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.