Steak tartaar met frietjes

4
  • 600 g kogelbiefstuk
  • 1 à 2 sjalotten
  • 4 el kappertjes of augurkjes
  • 1 bos (platte) peterselie
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 pakje veldsla (250 g)
  • 2 rode bieten, voorgekookt
  • 3 el walnoten, grofgehakt
  • sap van ½ citroen
  • enkele druppels tabasco
  • 1 scheutje worcestersaus
  • 1 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl honing
  • 12 appelkappers
  • peper en zout
  • serveer met frietjes

De tartaar:

Je start met het rundvlees in heel kleine blokjes te snijden. Hak dan een half bosje peterselie, 1 sjalot en de kappertjes (of augurkjes) fijn. Meng dit samen met het rundvlees in een kom en breng de tartaar op smaak met de tabasco, worcestersaus en citroensap. Kruid de tartaar af met peper en zout.

De wintersalade:

Hak de walnoten en 1 sjalot fijn en snijd de rode bieten in partjes of blokjes. Meng alles tezamen met de veldsla. Werk de salade af met een goede scheut rode wijnazijn, honing, een beetje olijfolie en peper en zout.

De frietjes:

Bak je frietjes goudbruin af.

Druk tenslotte de tartaar in 4 serveerringen en plaats die op de borden. Verwijder de ringen en werk af met de eidooiers van de kwarteleitjes en de appelkappers.
Je kan deze rundtartaar trouwens ook serveren als hapje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.