Steak en hamburgertjes op de steengrill

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

Voor de steak:

  • 4 mini-steaks van elk ongeveer 60 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 ml rode wijn
  • 4 el sojasaus
  • 3 el sake
  • 3 el mirin
  • 2 el suiker
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de hamburgertjes:

  • 250 g runds-kalfs gehakt
  • 1 el gehakte hazelnoten
  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 klein sjalotje, gesnipperd
  • 4 sneetjes pompoen, met schil, zonder pitten
  • 1 el hazelnotenpoeder
  • 1 el Parmezaan, geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • olie
  • peper en zout

Recept

Steak

Snipper de knoflook fijn en snijd de rode ui in ringen. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje. Fruit knoflook en rode ui aan. Voeg sojasaus, mirin en sake toe.

Blus met de rode wijn en laat inkoken gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten verder inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de steaks met wat boter of olie op de steengrill of in gourmetpannetjes, volgens de gewenste gaarheid. Serveer met de saus. Lekker met rijst en gewokte groentjes.

Hamburgertjes

Meng de ¾ van gehakte hazel- en walnoten samen met het gesnipperd sjalotje en het gehakt. Vorm er balletjes mee ter grootte van een pingpongballetje. Duw ze iets platter tot hamburgertjes.

Pocheer de pompoensneetjes kort in gezouten water en laat goed uitlekken. Meng het hazelnotenpoeder met de geraspte Parmezaan en het uitgeperst teentje knoflook. Strooi over de pompoensneetjes en kruid verder nog met peper en zout.

Leg de pompoensneetjes in een ingevet pannetje van het gourmetstel en gratineer onderaan.

Bak op de bovenplaat ondertussen de hamburgertjes goudbruin, volgens de gewenste gaarheid. Serveer met de gegrilde pompoen. Lekker met een fris slaatje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.