Steak bearnaise met gebakken witloof

4

Voor de bearnaisesaus:

  • 4 eidooiers
  • 1 dl gastrique (kant-en-klaar te koop)
  • 250 g boter
  • 2 el gehakte dragon
  • foelie
  • kruidenolie
  • peper en zout
     

Maak het witloof schoon en wrijf het in met wat kruidenolie (naar smaak), peper, zout en een snuifje foelie.
Leg het 30 minuten onder een hete grill en keer het na 15 minuten om.
Schil de aardappelen, was en droog ze en snij ze in dikke frieten.
Wrijf ze in met kruidenolie en bak ze op dezelfde manier als het witloof.
Laat de boter smelten maar niet te heet worden.

Klop de dooiers met de gastrique tot dik schuim in een pannetje op zacht vuur.
Laat niet te heet worden.
Klop er beetje bij beetje de gesmolten boter door tot er een dikke saus ontstaat.
Blijf nog minstens 5 minuten kloppen en breng dan op smaak met peper, zout en gehakte dragon.

Wrijf de steaks in met kruidenolie, peper en zout (liefst versgemalen peper en grof zeezout).
Bak ze naar smaak in een hete grillpan.

Serveer met het gebakken witloof, de frieten en de bearnaisesaus.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.