Spruitjes met appel, kerrie en hazelnoten

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 800 g spruiten uit de diepvries
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 appel (type Boskoop)
  • 2 eetlepels gehakte hazelnoten
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
     

Recept

Rooster al roerend de hazelnoten in een hete pan zonder vetstof. Zet opzij.

Kook de spruitjes beetgaar in een bodem kokend water.

Schil de appel en snijd in blokjes.

Fruit de ui 2 minuten in een pan met de olie. Voeg de spruitjes en de appels toe, bestrooi met kerrie en voeg er 3 eetlepels water aan toe. Laat 3 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Bestrooi met de gehakte en geroosterde hazelnoten en dien op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.