Spruitenstoemp met gekorst buikspek en een compote van rode uien

Geert Van Der Bruggen
4
  • 500 g aardappelen
  • 500 g spruiten
  • 1 stuk buikspek van 600 g
  • 2 eetlepels mosterd
  • broodkruim
  • 2 rode uien
  • balsamicoazijn
  • boter
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Kruid het buikspek met peper, zout en nootmuskaat. Schroei het rondom dicht in warme boter. Leg het vlees op een ovenplaat en giet er het braadvocht over. Strijk er mosterd op en strooi er broodkruim over. Gaar het vlees 45 minuten tot een uurtje in een oven op 150°C.

Kook intussen de aardappelen en de spruiten apart gaar in gezouten water.

Snijd de uien in halve ringen en stoof ze glazig in olijfolie. Blus met een scheutje balsamicoazijn en laat inkoken. Roer er, als de uien gaar zijn en de azijn stroperig geworden is, een klontje boter door.

Plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Laat het vlees 10 minuten rusten voor je er plakjes van snijdt en serveer met de uien en de spruitenstoemp.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.