Springrol van warmoes met rijstnoedels, pikante groenten en gebakken kalkoen

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 1 kalkoenbil
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 60 g rijstnoedels
  • 2 cl olijfolie
  • 2 g paprikapoeder
  • 4 warmoesbladeren (of paksoi)
  • 2 wortelen
  • 50 g taugé (sojascheut)
  • 1/5 daikon (witte rammenas)
  • 5 cl olijfolie
  • 1/2 tl harissa
  • peper
  • zout

Recept

Breng de bouillon aan de kook, zet de pot van het vuur en doe de rijstnoedels er in. Laat ze 15 minuten garen en giet ze af.

Snij de kalkoenbil in stukjes (met het vel er aan), kruid ze met peper, zout en paprikapoeder en bak ze in de pan met wat olie.

Breng water aan de kook, dompel de warmoesbladeren er een halve minuut in onder en laat ze schrikken onder de koude kraan.

Snij de wortelen en de daikon in lange reepjes en bak ze met de taugé kort aan in wat olijfolie met harissa.

Meng de groenten, de noedels en het vlees goed door elkaar. Vul elk warmoesblad met het mengsel en rol op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.