Springrol van warmoes met rijstnoedels, pikante groenten en gebakken kalkoen

4
30
  • 1 kalkoenbil
  • 1 l gevogeltebouillon
  • 60 g rijstnoedels
  • 2 cl olijfolie
  • 2 g paprikapoeder
  • 4 warmoesbladeren (of paksoi)
  • 2 wortelen
  • 50 g taugé (sojascheut)
  • 1/5 daikon (witte rammenas)
  • 5 cl olijfolie
  • 1/2 tl harissa
  • peper
  • zout

Breng de bouillon aan de kook, zet de pot van het vuur en doe de rijstnoedels er in.
Laat ze 15 minuten garen en giet ze af.

Snij de kalkoenbil in stukjes (met het vel er aan), kruid ze met peper, zout en paprikapoeder en bak ze in de pan met wat olie.
Breng water aan de kook, dompel de warmoesbladeren er een halve minuut in onder en laat ze schrikken onder de koude kraan.
Snij de wortelen en de daikon in lange reepjes en bak ze met de taugé kort aan in wat olijfolie met harissa.

Meng de groenten, de noedels en het vlees goed door elkaar.
Vul elk warmoesblad met het mengsel en rol op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.