Spinazierolletjes met kalfsvlees en aardappelen

1
  • 150 g verse spinazie
  • 1 kalfslapje (ong. 100 g)
  • 1 sjalot
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele takjes bieslook
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • enkele bolletjes groene peper
  • 3 aardappelen
  • 1 blokje magere runderbouillon
  • peper en zout

Voor de saus:

  • 4 eetlepels witte wijn
  • 1 kleine ui
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 scheut olijfolie
  • peper en zout

Maak de spinazie schoon.
Leg de blaadjes even in kokend water om ze soepel te maken en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd het vlees in heel kleine stukjes en doe deze in een kom met de fijngesnipperde sjalot en het fijngehakte basilicum en bieslook.
Overgiet het vlees met de olie, het citroensap, de fijngestampte peperbolletjes en zout.
Goed mengen en 30 minuten in de koelkast laten trekken.

Verdeel het vlees over de spinazieblaadjes, rol ze op en bind ze toe met keukendraad.
Maak op deze manier 3 tot 4 rolletjes.
Leg de rolletjes samen met de aardappelen in het mandje van een stoomkoker en laat 20 minuten stomen op water waarin u het bouillonblokje gelegd hebt.

Bereid intussen de saus: laat de wijn wat inkoken met de fijngesnipperde ui.
Neem de pan van het vuur en klop er de mosterd, de olijfolie, peper en zout onder.
Schep de aardappelen en de spinazierolletjes op een bord en overgiet met de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.