Spies van Belgolight, scampi en meloen

Voorgerecht
4

Voor de kerriemayonaise:

  • 1 eierdooier
  • 1,5 el wittewijnazijn
  • 1/2 el mosterd
  • 1/2 el gemberstroop
  • 1/2 el kerriepoeder
  • 150 ml arachideolie, zout

Voor de marinade:

  • 125 ml tomatenketchup
  • 1 el droge sherry
  • zout en peper
     

Voor de kerriemayonaise

Meng de eierdooier met mosterd en wittewijnazijn en klop tot een glad mengsel.
Klop de olie geleidelijk door de eiermassa.
Vermeng kerriepoeder met gemberstroop en roer erdoor.
Proef de kerriemayonaise en voeg eventueel nog zout toe.

Voor de marinade

Haal bolletjes uit de meloen.
Schraap de rest van de meloenpulp uit de schil en pureer 50 g vruchtvlees tot sap.
Meng tomatenketchup met sherry en meloensap.
Breng op smaak met zout en peper.

Schenk de marinade over de meloenbolletjes.
Laat de bolletjes 2 uur afgedekt in de ijskast marineren.
Haal bolletjes uit de kaas.

Prik 3 bolletjes kaas, 2 bolletjes meloen en 2 scampi's aan een satéstokje.
Gril de saté kort zodat de kaas niet te veel smelt.

Serveer met kerriemayonaise. 

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief