Spiering met ananas

4
  • 800 g spiering, niet te dun gesneden
  • 1 ananas
  • broccoli, in roosjes
  • enkele blaadjes munt
  • gekookte rijst
  • olijfolie

Voor de zoetzure saus

  • 3 dl water
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel maïszetmeel
  • 1 klein rood chilipepertje, in ringetjes
     

Vermeng de ingrediënten voor de saus en laat ze zachtjes inkoken tot een lichte siroop.
Schil de ananas, verwijder het taaie middenstuk en snij hem in blokjes.
Blancheer de broccoli kort in ruim zout water en giet af.

Snijd het vlees in repen en wok ze goudbruin in een weinig olie.
Haal het vlees uit de wok.
Roerbak de ananas kort in hetzelfde vet en vermeng met het vlees, de broccoli en de helft van de saus.

Dien op met wat verse munt en gekookte rijst.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.