Sperziebonen met piperade

4
  • 1 blik extra fijne sperziebonen (200 g)
  • 200 g paprikablokjes uit de diepvries
  • 2 fijne sneden gezouten, gedroogde ham
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel zwarte olijven
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • olijfolie

Laat de sperziebonen uitlekken.
Verwijder de vetranden van de ham en snijd de ham in repen.
Kook de paprikablokjes 5 minuten in licht gezouten kokend water en laat ze vervolgens uitlekken.

Verdeel de sperziebonen in bundeltjes en bind ze vast met een reepje ham.
Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes.
Giet er een beetje olijfolie over en zet 1,5 à 2 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand.

Klop de eieren los in een grote kom.
Doe er de look, bieslook, ontpitte en fijngehakte olijven, paprikablokjes, zout en peper bij en meng alles goed.
Giet het mengsel over de sperziebonen.

Zet de schaaltjes 2,5 à 3 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand zoals voor het bakken van een omelet.
Serveer met een groen slaatje en stukjes stokbrood.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.