Sperziebonen met piperade

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 15

Ingrediënten

  • 1 blik extra fijne sperziebonen (200 g)
  • 200 g paprikablokjes uit de diepvries
  • 2 fijne sneden gezouten, gedroogde ham
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel zwarte olijven
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • olijfolie

Recept

Laat de sperziebonen uitlekken.

Verwijder de vetranden van de ham en snijd de ham in repen.

Kook de paprikablokjes 5 minuten in licht gezouten kokend water en laat ze vervolgens uitlekken.

Verdeel de sperziebonen in bundeltjes en bind ze vast met een reepje ham. Leg de bundeltjes in ovenschaaltjes.

Giet er een beetje olijfolie over en zet 1,5 à 2 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand.

Klop de eieren los in een grote kom. Doe er de look, bieslook, ontpitte en fijngehakte olijven, paprikablokjes, zout en peper bij en meng alles goed. Giet het mengsel over de sperziebonen.

Zet de schaaltjes 2,5 à 3 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand zoals voor het bakken van een omelet.

Serveer met een groen slaatje en stukjes stokbrood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.