Speculaaspudding met crème van espresso en gekarameliseerde banaan

Geert Van Der Bruggen
4
  • 750 ml melk
  • 7 eieren
  • 125 g suiker
  • 15 g maïszetmeel
  • 100 ml room
  • 3 g oploskoffie
  • 25 stuks Hasseltse speculaas
  • 2 bananen
Werk kunstig af met chocoladesaus en een bolletje ijs. Door ook eierdooiers in de pudding te gebruiken, krijg je een extra smeuïg effect.

Leg de speculaas dakpansgewijs in een ovenschaal.

Voor de pudding

Doe 3 eieren, 2 eierdooiers en 50 g suiker bij een halve liter melk en klop goed los. Giet het eiermengsel over de speculaas en bak ongeveer 10 minuten op 170°C.

Voor de crème

Breng 250 ml melk aan de kook en los er de koffie in op. Klop 2 eieren los met 50 g suiker en het zetmeel. Stort er al roerend de kokende koffiemelk op en giet het mengsel terug in de kookpan.

Zet terug op het vuur en laat even doorkoken tot alles mooi gebonden is. Blijf voordurend kloppen.

Giet het mengsel in een schaal en laat afkoelen. Klop intussen de room half op en spatel onder de crème. Zet in de koelkast om mooi op te stijven.

Snijd de bananen in plakjes. Snijd mooie vormpjes uit de speculaaspudding en schik op het bord. Lepel er wat crème over en leg er de banaan bovenop. Strooi een beetje suiker over de banaan en brand die met een gasbrander om te karameliseren.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.