Speculaas wafeltjes

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 300 g (spelt)bloem
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 g boter
  • 1 koffielepel bicarbonaat
  • 10 tot 12 speculaasjes die heel fijn gemaald moeten worden (bijna poeder)

Recept

Klop het eigeel stevig op met de helft van de suiker.

Zeef de bloem erover en meng alles samen met de rest van de suiker, de gesmolten boter, bicarbonaat en de gemalen speculaasjes.

Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het mengsel.

Zet het deeg enkele uren in de koelkast, maak er kleine balletjes van en bak af in een middelheet wafelijzer.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.