Spaghetti met varkensreepjes en spinazie

4
  • 400 g varkensvlees, in reepjes
  • 400 g spaghetti
  • 400 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje mascarponekaas
  • 10 cl lichte room
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Zet geen deksel op de pot tijdens het koken.

Doe de mascarponekaas met de room in een pannetje. Laat de kaas zacht uitsmelten in de room op een klein vuurtje. Peper de saus.

Peper en zout de Finettes.

Laat 2 eetlepels olijfolie warm worden in een wok tot ze begint te dampen. Leg de knoflookteen in de olie. Laat één minuut meebaken en schep de look uit de pan. Bak de Finettes op hoog vuur gedurende 2 minuten. Schep het vlees uit de pot en houd apart.

Laat opnieuw 2 eetlepels olijfolie warm worden in de wok. Doe de spinazie in de wok en bak al roerend tot deze gaar is. Dat duurt normaal 4 tot 5 minuten.

Giet de kaassaus bij de spinazie. Voeg de Finettes toe. Giet de spaghetti af en voeg toe. Meng alles al roerend op een laag vuurtje, gedurende 2 minuten. Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.