Soesjes

45

Soesjes met vanille-of chocoladepudding? Waarom niet allebei? Deze gevulde soezen combineren het beste van twee werelden. De hagelslag op het hoedje van de soesjes maakt het nog moeilijker om aan deze profiteroles te weerstaan. 

Voor 15 à 20 stuks

  • 5 eieren
  • 100 g boter
  • 180 g patisseriebloem 
  • 2,5 dl water
  • 1 vanillestokje
  • 150 ml vanillepudding
  • 150 ml chocoladepudding
  • 200 g witte chocolade
  • 30 ml room
  • 1 el instant koffie
  • hagelslag
  • zout

Warm het water op, maar breng het niet aan de kook. Voeg de boter en het vanillemerg toe en laat de boter langzaam smelten. Meng er met een houten lepel de gezeefde bloem en een snuifje zout onder. Zet het vuur uit en voeg al roerend de eieren één voor één toe.
Vul een spuitzak met het beslag.

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Spuit toefjes beslag op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen elk toefje.
Bak de soesjes 25 minuten in de oven. Laat ze op een rooster afkoelen.

Snijd de soesjes door en vul ze met de 2 verschillende soorten pudding.

Smelt de chocolade au bain-marie. Verwarm de room met de koffie en meng onder de gesmolten chocolade. Laat een beetje afkoelen.
Dep de hoedjes van de soesjes in de saus, bestrooi met de hagelslag en laat de chocolade in de koelkast opstijven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.