Soepje van witte bonen en aardappel met Chimaykaas

  • 2 grote bloemige aardappelen
  • 80 g witte bonen, 24 u geweekt in water
  • 1 ui
  • 60 g Chimaykaas
  • 2,5 dl gevogeltebouillon
  • 1 el boter
  • 1 dl room

Snijd de ui in ringen en stoof glazig in boter.

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes.

Giet de gevogeltebouillon en water bij de ui (tot 1/2l). Voeg de aardappelen en bonen toe en laat 45 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Voeg de room en de geraspte kaas toe. Mix en haal door een zeef. Giet in een sifon, plaats er 2 patronen op en vul glaasjes met de soep.

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.