Soepje met Pladijs, asperges en gegrilde bagel

Partner

Ilse D'hooge

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 sjalot
  • 125 ml witte wijn
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 el bloem
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 el boter
  • 4 pladijzen, gefileerd
  • peper en zout

Recept

Schil de asperges en breek er de houtachtige uiteinden af (bewaar schillen). Snijd van de asperges een iets langere stukjes met kopje, ongeveer 6 cm. De rest van de asperges snijd je in kleine stukjes.

Doe de schillen in de bouillon en breng aan de kook. Doe er de aspergepunten (stukjes van 6 cm) bij en laat 4 minuten garen. Neem ze er weer uit en hou apart, laat uitlekken. Zeef de bouillon en druk de schillen goed uit

Snijd intussen de prei en sjalot in heel fijne ringen en stoof glazig in een kookpot met wat boter. Strooi er de bloem over en roer om. Blus met de wijn en laat tot de helft inkoken.

Doe er de kleine stukjes asperge bij en overgiet met de bouillon. Laat 10 minuten koken. Mix de soep en doe ze eventueel door een zeef

Leg de pladijsfilets op een werkvlak en kruid met peper en zout. Rol de pladijsfilets op en stoom ze 5-tal minuten in een stoomoven of stoommandje.

Breng de soep weer tegen de kook aan en roer er de room door. Breng op smaak met peper en zout, maar laat niet meer koken! Halveer de bagels en leg ze met de snijkant even op een hete grill

Verdeel de soep over kommetjes. Leg er de apart gehouden aspergepunten en de pladijsrolletjes met een takje kervel in. Zet de gegrilde bagel als dekseltje naast of op de kommetjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.