Soep van witloof met stukjes fijngesneden natuurspek

1
  • 2 stronkjes witloof
  • 100 g spiering uitgebeend of natuurspek
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 2 stengels lente-ui (gesneden in stukjes en het witte en het groene gedeelte apart houden)
  • 2 teentjes look (geperst of geplet)
  • 2 stengels verse koriander (in stukjes gesneden)
  • ½ el zonnebloemolie of arachideolie
  • ½ el vissaus
  • ½ liter water
  • snuifje peper en zout
Serveer warm als een soepje of op zijn Vietnamees: soep mengen met rijst. Bij elke Vietnamese maaltijd hoort een klein soepje om het verteringssysteem te bevorderen.

Snijd het natuurspek in kleine stukjes.
Hak de fijngesneden sjalot, het witte gedeelte van de lente-ui en de stukjes spek fijn met een scherp mes.
Meng de stukjes spek, sjalot en lente-ui onder elkaar.
Voeg wat peper en zout en de helft van de vissaus toe.

Verhit de olie in de pan, voeg de geperste of geplette teentjes look toe.
Laat het even goudgeel bakken en voeg dan het mengsel toe.
Blijf bakken onder voortdurend omscheppen tot het vlees bijna gaar is.
Blus met een halve liter water en breng aan de kook.

Was het witloof.
Snijd in julienne en voeg bij de gekookte soep.
Laat opnieuw 2 minuten koken.

Breng de soep op smaak met de overige vissaus, zout, peper, het gesneden groene gedeelte van de lente-ui en de gesneden koriander.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.