Soep van pastinaak en gember

Partner

Claudia Allemeersch

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 stukje gember van 2 cm
  • 2 el olijfolie
  • 1 preiwit
  • 2 pastinaken (indien grote: 1 is voldoende)
  • 1/2 knolselder
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 chilipepertje
  • 1/4 bosje bieslook
  • peper en zout

Recept

Pel en snipper de ui en de look. Schil de gember en maak fijn met een rasp.
Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg er de ui, look en gember aan toe. Laat even uitzweten.

Maak de prei, pastinaak en knolselder schoon en snijd alle groenten grof en voeg toe.

Blus met de kippenbouillon en voeg tijm en laurier toe. Laat de soep 20 minuten koken.

Verwijder de tijm en de laurier en mix de soep fijn.

Ontzaad het chilipepertje en snijd heel fijn. Voeg toe op het allerlaatste moment.

Snijd de bieslook zeer fijn en voeg aan de soep toe als garnituur. Kruid af met peper en zout en serveer heet.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.