Soep van pastinaak en gember

Claudia Allemeersch
4
30
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 stukje gember van 2 cm
  • 2 el olijfolie
  • 1 preiwit
  • 2 pastinaken (indien grote: 1 is voldoende)
  • 1/2 knolselder
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 1 chilipepertje
  • 1/4 bosje bieslook
  • peper en zout

Pel en snipper de ui en de look. Schil de gember en maak fijn met een rasp.

Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg er de ui, look en gember aan toe. Laat even uitzweten.

Maak de prei, pastinaak en knolselder schoon en snijd alle groenten grof en voeg toe.

Blus met de kippenbouillon en voeg tijm en laurier toe. Laat de soep 20 minuten koken.

Verwijder de tijm en de laurier en mix de soep fijn.

Ontzaad het chilipepertje en snijd heel fijn. Voeg toe op het allerlaatste moment.

Snijd de bieslook zeer fijn en voeg aan de soep toe als garnituur. Kruid af met peper en zout en serveer heet.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.