Soep van boschampignons

Claudia Allemeersch
4

Deze boschampignonsoep is een topper tijdens de feestdagen.

  • 800 g champignons
  • 300 g bospaddenstoelen
  • 40 g boter
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 2 preien (enkel wit deel)
  • 75 cl room
  • 75 cl gevogeltebouillon
  • bieslook
  • paprikapoeder

Maak de champignons schoon en snijd ze in gelijke stukjes.

Snijd de uien, sjalotten en prei fijn. Fruit aan zonder bruin te laten worden. Kruid af met peper en zout.

Voeg de paddenstoelen toe, alsook de room en de bouillon. Breng het geheel aan de kook.
Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix de soep. Kruid bij.

Bak de bospaddenstoelen aan in wat boter. Schik een hoopje bospaddestoelen in het bord en overgiet met soep.

Werk af met wat verse bieslook en een snuifje paprikapoeder.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.