Soep cultivateur

Geert Van Der Bruggen
4

Voor de bouillon

Zet het rundvlees op in koud water. Breng even aan de kook en spoel het soepvlees vervolgens onder stromend water om de onreinheden te verwijderen.

Zet het vlees opnieuw op in vers water. Snijd alle groenten voor de bouillon in grote stukken en voeg toe, samen met de kruiden. Als je grote stukken groenten gebruikt, blijft de bouillon veel helderder. Laat 4 tot 5 uur pruttelen op een zo laag mogelijk vuur. Schep het schuim af en zeef de bouillon.

Snijd de groenten voor de soep in paysanne, een keukenterm voor kleine driehoekjes. De groene kool snijd je het best in dunne reepjes. Stoof de groenten aan in boter. Kruid met peper en zout en blus met de bouillon. Laat nog 15 minuten sudderen.

Snijd intussen het soepvlees in kleine stukjes. Blancheer en verfris het spek.

Voeg het vlees bij de soep en breng op smaak.

Serveer deze maaltijdsoep met verse kervelpluksels en lekker brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.