Snelle gefermenteerde groenten

Bijgerecht
20

Ga voor 1 soort groente of mix verschillende groenten zoals courgette, radijsjes, wortel, bloemkool of komkommer.
Opeten kan al na 1 dag fermenteren. Maar hoe langer je wacht, hoe lekkerder het resultaat.

  • 500 g groenten
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • enkele takjes dille
  • 1 kl mosterdzaad
  • 1 kl korianderzaad
  • ½ kl komijnpoeder
  • ½ kl kurkuma
  • 500 ml water
  • 250 ml azijn
  • 3 el rietsuiker
  • 3 el zout

Was de bokalen zeer grondig met warm water & zeep, spoel goed na.

Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Snijd de chilipeper in fijne schijfjes. Meng de kruiden en verdeel ze over de bokalen, schik hierop de gesneden groenten. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten. Voorzie elke bokaal van een takje dille en 2 à 3 schijfjes chilipeper.

Breng het water, de azijn, het suiker en het zout zachtjes aan de kook. Wanneer de suiker is opgelost, laat je het geheel nog 5 minuten doorkoken. Giet over de groenten tot ze onderstaan en laat afkoelen.

Plaats het deksel op de bokalen en bewaar in de koelkast. Verbruik binnen de maand.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.