Sneetjes van tussenribstuk met gestoofde venkel

4
  • 8 lapjes tussenribstuk van 50 g
  • balsamicoazijn
  • olijfolie ‘extra vergine’
  • peper en zout

Voor de garnituur

Voor de vinaigrette

  • 1/2 citroen
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 verse tomaten
  • 8 eetl olijfolie ‘extra vergine’
  • 2 koffiel oregano
  • peper en zout
     

Stoof de venkel aan en maak handgesneden frieten
Bereid de vinaigrette.
Snijd het vruchtvlees van de verse en zongedroogde tomaten in kleine stukjes en meng samen met de rest van de ingrediënten in een kommetje.
Gril het vlees aan één zijde en plaats het in een ovenschaal met de niet-gegrilde zijde naar boven. Kruid met peper en zout.
Doe op elk lapje vlees de vinaigrette en de parmigiano-schilfers.
Plaats het vlees in een voorverwarmde oven (220°C ) tot de parmigiano gesmolten is en het vlees goed warm is geworden.

Maak een sausje van 1/3 balsamico en 2/3 olijfolie.

Serveer het vlees op een bedje van gestoofde venkel.
Werk af met de notensalade en het balsamicosausje.
Dien er de frieten bij op.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.