“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes

Number of persons
Aantal personen

2

Ingrediënten

Voor de haringsla:

Voor afwerking:

Recept

Snijd de haring, de appels, de lente-ui en de rode biet in stukjes.

Maak een dressing van de mayonaise en de zure room.  Doe er lepel voor lepel wat sap van rode biet bij tot de dressing een leuke roze kleur krijgt.
Meng alle stukjes met de dressing.

Smeer een klein beetje mayonaise op het roggebrood of de blini's, leg hierop een paar blaadjes waterkers zodat de bodem helemaal bedekt is. 
Lepel wat haringsalade in het midden. Werk af met de radijzen, ei, dille, lompviseieren en de kaantjes. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.