
“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes
Ingrediënten
Voor de haringsla:
- 200 g Vlaamse opgelegde haring
- 1 à 2 groene appelen
- 2 lente-uitjes
- 1 gekookte rode biet en 2 à 3 eetlepels van het sap
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- zeezout
- zwarte peper
Voor afwerking:
- verse dille
- fijngesneden radijzen
- 1 à 2 eetlepels lompviseieren
- 1 à 2 eetlepels kaantjes uit de Westhoek
- 1/2 rode ajuin fijngehakt
- veel blaadjes waterkers uit Haspengouw
- 2 hardgekookte eieren
- donker roggebrood of blini's
Recept
Snijd de haring, de appels, de lente-ui en de rode biet in stukjes.
Maak een dressing van de mayonaise en de zure room. Doe er lepel voor lepel wat sap van rode biet bij tot de dressing een leuke roze kleur krijgt.
Meng alle stukjes met de dressing.
Smeer een klein beetje mayonaise op het roggebrood of de blini's, leg hierop een paar blaadjes waterkers zodat de bodem helemaal bedekt is.
Lepel wat haringsalade in het midden. Werk af met de radijzen, ei, dille, lompviseieren en de kaantjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.