Ingrediënten
- 200 g veldsla
- sap van 1 citroen
- 12 takjes bieslook
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels hazelnotenolie
- 8 filets van rode poon
- 8 sint-jakobsvruchten
- 50 g pijnboompitten
Recept
Was de veldsla zorgvuldig en droog hem. Gril het pijnboompitjes in een droge pan met anti-kleeflaag tot ze lichtjes kleuren.
Bestrijk de poonfilets en de st.-jakobsvruchten met een borsteltje met olijfolie, kruid af met versgemalen peper en laat 2 minuutjes aan weerszijden braden in een pan. Voeg na het bakken desgewenst wat zout toe.
Vermeng het citroensap met de rest van de olijfolie, de hazelnotenolie, zout en peper.
Dresseer de veldsla over de borden. Schik op elk bord twee poonfilets en twee sint-jakobsvruchten.
Bedruppel alles met vinaigrette, bestrooi met de gegrilde pijnboompitjes en een sprietje bieslook en dien lauw op.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.