Slaatje met zeetong

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Ingrediënten

Recept

Neem het binnenste van de salade, was de blaadjes en zwier droog. Was enkele takjes kervel en laat drogen. Was de spinazie en laat drogen. Snijd een halve rode ui in ringen. Neem een grote slakom en meng de groenten.

Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes. Snijd de andere helft van de ui fijn en stoof in olijfolie, voeg de knolselderblokjes toe en bevochtig met bouillon. Kruid met zout, tijm en laurier. Laat de knolselder zachtjes gaarkoken. Mix fijn, zeef en werk af met notenolie. 

Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Wrijf de plakjes in met olijfolie en gril kort aan weerszijden. Kruid met zout.

Dep de zeetongfilets droog, dompelen licht in olijfolie en gril op een hete gril. Draai na enkele seconden een kwartslag, zo krijgt men de mooie ruitvorm. Kruid met zout.

Leg een hoopje gemengde sla op een bord. Schik hierop de warme courgettes en zeetongfilets. Werk af met wat saus.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.