- 4 gefileerde zeetongen
- 100 g jonge spinazieblaadjes
- 150 g knolselder
- 1 krop salade
- 1 courgette
- 1 rode ui
- een handvol kervel
- 4 dl groentebouillon
- 2 dl walnotenolie
- olijfolie
- azijn
- tijm en laurier
- zout
Neem het binnenste van de salade, was de blaadjes en zwier droog. Was enkele takjes kervel en laat drogen. Was de spinazieblaadjes en laat drogen. Snijd een halve rode ui in ringen. Neem een grote slakom en meng de groenten.
Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes. Snijd de andere helft van de ui fijn en stoof in olijfolie, voeg de knolselderblokjes toe en bevochtig met bouillon. Kruid met zout, tijm en laurier. Laat de knolselder zachtjes gaarkoken. Mix fijn, zeef en werk af met notenolie. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Wrijf de plakjes in met olijfolie en gril kort aan weerszijden. Kruid met zout.
Dep de zeetongfilets droog, dompelen licht in olijfolie en gril op een hete gril. Draai na enkele seconden een kwartslag, zo krijgt men de mooie ruitvorm. Kruid met zout.
Leg een hoopje gemengde sla op een bord. Schik hierop de warme courgettes en zeetongfilets. Werk af met wat saus.