Slaatje met konijn en gegrilde courgette
Ingrediënten
- 4 konijnfilets
- peper en zout
- 80 g bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 80 g panko
- arachideolie
Voor het sausje:
- 150 ml melk
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 el honing
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 takjes tijm
Voor de salade:
- 100 g gemengde sla
- 4 tomaten in verschillende kleuren
- 1 rode ui
- 1 courgette
- olijfolie
Recept
Breng de melk met de geitenkaas, honing, look, tijm en peper aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 10 minuten sudderen.
Zeef de saus en laat afkoelen.
Snijd de konijnfilets in reepjes. Kruid met peper en zout.
Wentel ze eerst door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de panko. Bak de reepjes goudbruin en gaar in arachideolie.
Snijd de courgette in plakjes, besmeer met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze langs beide kanten goudbruin.
Snijd de tomaten in partjes.
Snijd de rode ui in ringen.
Verdeel de sla over de borden, leg er de tomaten en courgette bij. Verdeel er de krokante konijnenreepjes over. Druppel er het geitenkaassausje over en werk af met de rode ui en extra tijm.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.