Slaatje met gevuld konijn, blauwe schimmelkaas en tomaat

Claudia Allemeersch
4
45

Met konijnfilets kan je perfect rolletjes maken. Vul met kaas, spek en tomaat voor lekker gevulde konijn. Ideaal als lichte lunch of avondmaal. 

Voor de konijnrolletjes:

  • 4 filets van konijn
  • 200 g blauwgeaderde kaas
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 4 takjes basilicum
  • bakboter

Slaatje:

  • 100 g gemengde sla
  • 200 g kerstomaatjes
  • 50 g walnoten

Vinaigrette:

  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 2 lente-uitjes

Snijd de konijnfilets open en leg daarop een sneetje kaas. Gebruik de helft van de kaas en houd de rest apart.

Ontvel de tomaat, snijd in twee en ontpit, snijd verder in schijfjes. Leg telkens een schijfje op de kaas. Schik hierop een drietal blaadjes basilicum en kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C

Rol de konijnfilets vast op en rol aan de buitenkant nog een laagje gerookt spek. Maak het rolletje vast met een houten prikker.

Laat bakboter bruinen in een pan en bak de konijnrolletjes krokant aan gedurende 2 minuten. Schik ze daarna in een ovenschotel en bak ze voort in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.

Spoel de gemende sla en droog goed.
Snijd de kertomaatjes in 2.

Maak de vinaigrette:

Meng 4 el olijfolie met 2 el balsamicoazijn, kruid met peper en zout.
Snijd de lente-uitjes fijn en voeg toe.

Afwerking:

Maak een bodem van gemengde sla en kerstomaatjes. Bedruppel met de vinaigrette. Brokkel er de kaas over en bestrooi met noten. Snijd het rolletje konijn in 2 en leg op de salade.
Serveer met een stukje brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.