
Bak de coquilles lekker goudbruin voor een verfijnde salade. De appel geeft dit gerecht dan weer een frisse smaak.
Ingrediënten
- 1 bloemige aardappel
- 8 verse coquilles
- 50 g gemengde salade
- 1/2 appel (type Jonagold)
- 1,5 dl olijfolie
- sap van 1 limoen
- een mespunt gehakte gember
- grof zout
- peper
Recept
Spoel de geschilde aardappel en snijd in minuscule blokjes.
Bak ze krokant in olie, strooi er grof zout over en laat uitlekken op keukenpapier.
Spoel de sla en dep droog. Maak de helft van de olijfolie aan met de gember en het limoensap.
Snijd de ongeschilde appel in julienne.
Bak de coquilles in de resterende olie en kruid naar smaak met peper en zout.
Schik de salade in ruime borden, serveer de coquilles errond. Garneer met de aardappelblokjes en de appel en lepel er dressing over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.