Sint-jakobsvrucht met gefermenteerde mosterdkool op de barbecue

4

Marinade:

  • 90 g water
  • 25 g plakrijstbloem
  • 15 g suiker
  • 10 g gedroogde chilipeper
  • 10 g citroengras
  • 1 lente-ui
  • ¼ middelgrote ui
  • 10 g gember
  • ¼ Spaanse peper
  • 40 g vissaus
  • 25 g look
  • 25 g koraal van Sint-Jakobsvrucht (oranje aanhangsel)

 

Het is zonde om de koraal van de sint-jakobsvrucht weg te gooien, hier start de koraal de fermentatie van de mosterdkool.

Verwarm de bloem in het water en breng al roerend zachtjes aan de kook. Bij de eerste bubbeltjes voeg je suiker toe. Laat eventjes doorkoken en laat dan afkoelen. Hak het citroengras, de gember en de Spaanse peper en snijd de look, de lente-ui, de gewone ui en de koraal fijn. Voeg ze toe aan de bloem en blend alle ingrediënten tot marinade.

Was de mosterdkool en split de bladeren. Leg 3 uur in 2 l koud water met 200 g zout. Spoel af en doe de kool in een luchtdichte pot. Voeg de marinade toe en laat 2 à 3 dagen in een warm donker plekje staan op een temperatuur van 25°C. Eens gefermenteerd zie je bubbeltjes en kun je het enkele weken bewaren in de koelkast. Weinig tijd? Marineer de kool dan gewoon enkele uurtjes in de koelkast.

Wikkel de Sint-Jakobsvruchten in 2 bladeren mosterdkool. Leg de pakketjes 2 minuten tussen de kolen van je barbecue. Serveer de overige mosterdkool samen met de gekookte rijst en haal de Sint-Jakobsvrucht uit de bladeren. Gooi deze bladeren weg.

 

Recept Huibrecht Berends

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.