Sint-jakobsschelpen met gestoomde groenten

4
5
  • 500 g erwtjes en worteltjes uit de diepvries
  • 8 sint-jakobsschelpen
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels room
  • het sap van ½ citroen
  • 4 takjes bieslook
  • zout en peper

Open de sint-jakobsschelpen of vraag dit aan de visboer.
Gebruik enkel de witte vruchten en het oranje koraal na ze eerst zorgvuldig te hebben gespoeld tot er geen zand meer in zit.
Maak ook de schelpen schoon.
Stoom de erwtjes en wortelen 5 minuten in een stoomkoker.

Snijd de sint-jakobsvruchten doormidden en verdeel ze samen met het koraal en de gestoomde groenten over 4 schelpen.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de schelpen in het bovenste gedeelte van de stoomkoker en kook ze 3 minuten.
Schakel de stoomkoker uit en laat de schelpen er in liggen tot ze worden geserveerd.

Smelt intussen de boter in de room op een zacht vuur.
Kruid met zout en peper en giet er het citroensap bij.
Haal de schelpen uit de stoomkoker en overgiet ze met de saus.
Bestrooi met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.