Sint-jakobsnoten gemarineerd met mozzarella en limoen, zuurdesem en linzen

4
  • 8 opgekuiste coquilles
  • 2 bollen rijpe buffelmozzarella
  • zeste van 1 limoen
  • 100 ml olijfolie
  • 100 g linzen
  • 1/2 piment
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalot
  • 200 ml kippenbouilon
  • 1/2 zuurdesembrood
  • grof zout

Linzen 1 nacht laten weken in water.

Sjalot, look en piment fijn snipperen en licht aanstoven in olijfolie.
Linzen laten uitlekken en bij de aangestoofde aromaten voegen, onderzetten met kippenbouilon en 10 minuten garen op laag vuur.
Uitstorten op bakplaat met resterende jus en snel afkoelen.

Zuurdesem met de snijmachine fijn snijden, op de bakplaat leggen en overgieten met olijfolie en grof zout.
30 min afbakken in een oven van 160°C.
Doe 120 g jus van de buffelmozarella in een mengkom samen met de zeste van limoen, olijfolie en in dobbelstenen gesneden mozzarella.
De coquilles ook in dobbelstenen snijden en nog 2 min mee marineren.

Een grote soeplepel linzen onderin het diepe bord scheppen.
De gemarineerde coquilles samen met de marinade aan de linzen toevoegen.
Afwerken met gebakken zuurdesem.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.