Shakshuka met lamskoteletjes

4
45

Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht met eieren en een pittig tomatensausje. Serveer met lamskoteletjes voor een volledige maaltijd.

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl suiker
  • 4 eieren
  • 8 lamskoteletjes
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Snipper de ui fijn. Pers de look en hak de chilipeper.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes.
Bak de ui met de look en de chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut verder.
Doe het blik tomaten, paprikablokjes en suiker bij de saus en schep alles om. Kruid met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Druk met de bolle kant van een lepel 4 holletjes in het tomatenmengsel. Breek boven elke holte voorzichtig een ei en kruid ze met peper en zout.
Zet het deksel opnieuw op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is.

Bak de lamskoteletten in hete boter 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Bestrooi de shakshuka met de peterselie en geef er de lamskoteletjes bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.