Selderijharten met honing en sjalotten

4
15
  • 2 blikken (800 g) selderijharten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 ml water
  • peper
     

Laat de selderijharten uitlekken.
Snijd ze in stukken.
Stoof de sjalotten aan in een hete pan met een beetje olijfolie.

Haal ze uit de pan en bak de selderijharten enkele minuten in diezelfde pan.
Kruid naar smaak met peper.
Voeg de sjalotten en de honing toe.
Haal de selderijharten uit de pan, voeg 40 ml water toe en laat de saus indikken op een matig vuur.

Dien op met geroosterde pijnboompitten (rooster deze door ze al roerend in een hete pan zonder vetstof te laten kleuren).
Dit gerecht is lekker met geroosterde vis of wit vlees en een bolletje aardappelpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.