Schorseneren in Tempura en pikante citroen-basilicumsaus

4
(15) 10
  • 1 blik van 800 g schorseneren (500 g uitgelekt gewicht)
  • 100 g fijne tarwebloem
  • 25 g maïszetmeel
  • 250 ml ijskoud spuitwater
  • 150 g tomatenblokjes in blik
  • 1/2 citroen
  • 5 grote blaadjes basilicum (of 1 eetlepel fijngesneden basilicum)
  • 1 snuifje chilipeper of Cayennepeper
  • peper en zout

Laat de schorseneren uitlekken. Verwarm de friteuse tot 180° C.

Saus

Meng de tomatenblokjes met de citroenschil, de fijngesneden basilicum, de chilipeper en de peper.
Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat chilipeper toe. Bewaar in de koelkast.

Tempuradeeg

Meng de bloem met het maïszetmeel in een kom en voeg een snuifje zout toe. Giet er het spuitwater bij en klop het mengsel snel op tot een licht deeg.

Afwerken

Wentel de schorseneren in het tempuradeeg en laat even uitlekken. Bak de schorseneren in het frituurvet tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer onmiddellijk met de pikante basilicumsaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.