Schelvishaasje met sabayon van rode paprika

Claudia Allemeersch
4
30

Voor de sabayon:

  • 2 rode paprika's
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 takje tijm
  • 3 dooiers
  • 60 g boter
  • peper en zout

Voor de papillot:

Maak de papillotten. Leg 4 stukjes aluminiumfolie klaar en vorm deze tot een kuipje.

Leg in ieder folietje een stukje vis, met daarbovenop versnipperde sjalot, in reepjes gesneden selder, in plakjes gesneden champignons en telkens een takje tijm. Overgiet met de Noilly Prat en lepel wat zure room erbovenop. Kruid met peper en zout en wat piment d‘Espelette. Plooi de papillotten dicht en plaats ze in een ovenschotel. Plaats de schotel in een oven: 200°C gedurende 8 minuten. Haal uit.

Maak ondertussen de sabayon. Verdeel de paprika's in stukken, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng ze in een pan samen met de groentebouillon en tijm en laat alles 15 minuten pruttelen op zacht vuur. Doe de inhoud van de pan in een blender en mix gedurende 1 minuut alles glad. Giet de puree door een puntzeef en laat afkoelen. Klop de dooiers los en roer onder de puree. Zet de pan op een zeer zacht vuur en klop tot een sabayon. Kruid met peper en zout. Verdeel de koude boter in stukjes en voeg één voor één toe aan de sabayon.

Haal de vis uit de papillot en dresseer op een bord samen met de garnituur. Werk af met de sabayon en nog wat extra piment d‘Espelette of paprikapoeder.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.