Schelvis met mosselen en crème van sla

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 500 g schelvisfilet
  • grof zeezout
  • 1 kropsla
  • 70 g druivenpitolie
  • 1 eiwit
  • 1 el sushiazijn
  • 500 g Belgische mosselen
  • currypoeder 
  • koriander
  • groene selder
  • 6 radijsjes
  • zoetzure marinade (100 ml azijn, 50 g suiker, 150 ml water)
  • ijssla 

Michaël Vrijmoed: “Schelvis is een miskende vis waar we zonder meer topgerechten mee kunnen maken.”

Recept

Strooi grof zeezout aan beide kanten van de schelvisfilet en laat 5 minuten pekelen. Spoel de vis nadien schoon onder koud stromend water. Gaar hem 4 minuten mals in de stoomoven op 48°C of leg de filet op een rooster in een pot met een scheutje water en zet er een deksel op.

Was de kropsla en kook hem kort maar hevig gaar in water. Schik hem nadien op in ijswater zodat die mooi groen blijft. Laat de sla volledig uitlekken en mix hem glad in de blender met druivenpitolie, eiwit en sushiazijn totdat je een crème van sla krijgt.

Spoel de mosselen en stoom ze kort gaar in een pot met deksel totdat ze geopend zijn. Snijd de mosselen en de selder in kleine fijne blokjes (brunoise).

Rol de koriander op als een sigaar en versnijd het kruid in fijne reepjes (ciseleren). Voeg een mespunt curry toe aan het geheel.

Snijd de radijsjes in flinterdunne schijfjes en laat even kort marineren in een mengsel van zoetzuur.

Lepel de crème van salade op een bord en leg daar diagonaal een stukje schelvisfilet in. Strooi voorzichtig de brunoise van mossel en selder over de vis en werk af met de radijsschijfjes. Voor de finale toets gebruik je enkele blaadjes ijssla.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.