Schelvis met hardgekookte eieren, preipuree en kaassaus

4

Een ovenschotel met aardappelen is puur genieten. Deze variant met schelvis, eieren en preipuree is het ideale comfort food na een lange dag. 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil en snijd de aardappelen klein en doe in een kookpot met water en breng aan de kook tot ze gaar zijn.
Snijd de prei in ringen en stoof gaar.

Giet de aardappelen af en pureer samen met de prei, 100 ml melk, boter, peper, zout en nootmuskaat.

Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten in kokend water. Schrik in koud water, laat afkoelen en snijd ze in plakjes.

Beboter een vuurvaste schaal, bestrijk de schaal met een laag puree en leg er vervolgens een laagje vis in. Dompel 3 sneetjes brood in 200 ml melk. Druk ze wat uit en leg op de vis. Beleg vervolgens met de helft van de plakjes gekookt ei. Kruid met peper en zout. Herhaal met puree en eindig met vis.

Meng de geraspte kaas met het paneermeel en bestrooi over de vis. Voeg enkele blokjes boter toe en plaats in de oven. Gaar de vis ongeveer 15 minuten. Zet eventueel nog even onder de grill zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.