Schelvis met courgette, ricotta en tijm

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 600 g schoongemaakte schelvis
  • olijfolie
  • peper en zout
  • ½ citroen
  • 200 g ricotta-kaas
  • beetje melk
  • 8 mini courgetten
  • 50 ml visbouillon
  • 12 kerstomaatjes
  • 40 g salie
  • 150 ml olijfolie
  • 50 g pistachenoten
  • 20 g broodcroutons

Noordzeevis op Zuiderse wijze. Ricotta vormt een ideale vervanger van room en is heerlijk fris als voorgerecht.

Recept

Gaar de schelvis 10 minuten zachtjes in olijfolie met peper, zout en een halve citroen.

Klop de ricotta schuimig met een beetje melk. Zet nadien in de diepvries totdat de kaas hard is. Breek of snijd in grove stukjes.

Snijd 4 courgetten doormidden en in stukken en gril ze in de pan. Kook de andere 4 courgetten op het vuur met een beetje water of visbouillon en mix nadien tot crème.

Pel de tomaatjes door hen 10 seconden in kokend water te dompelen.

Mix de salie met olijfolie en warm op tot 50 °C op het vuur. Zeef het geheel.

Lepel een scheut salieolie en een toefje courgettecrème op het bord. Leg een stukje vis in het midden. Schik daarnaast de ricotta en bestrooi met pistachenootjes en broodcroutons.

Leg op en naast de vis nog de gegrilde courgetten en de kerstomaatjes. Werk af met een blaadje salie.

Recept Bart Desmidt

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.