Schelvis met basmatirijstcrème en bouillon van Noordzeegarnaal

4
  • 500 g schelvisfilet
  • 200 g ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 mespunt curry madras
  • 4 groene selderbladeren
  • 5 g gember
  • 150 g jonge spinazie
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • enkele druppels geroosterde sesamolie
  • 1 mini paksoi
  • ponzu of sojasaus
  • 100 g basmatirijst
  • 250 g kippenbouillon
  • 1 scheut room
  • zeste van limoen
  • 1 liter water
Schelvis is een miskende vis waar we zonder meer topgerechten mee kunnen maken.

Kruid de filets met peper en zout en bak ze in een pan met boter.
Pel de garnalen en kook de garnaalkoppen met het citroengras, de curry madras, de selderbladeren en de gember in water gedurende 20 minuten. Passeer het geheel door een zeef.
Giet kokend water over de spinazie, koel af in ijswater en laat uitlekken. Werk af met de sesamzaadjes, de sojasaus en de sesamolie.

Snijd de paksoi in fijne reepjes en bak in de pan met olijfolie. Blus met ponzu of sojasaus.
Kook de rijst plat in de kippenbouillon en mix in de blender met room tot een gladde massa. Doe alles in een sifonflesje.

Lepel een beetje van de garnaalbouillon op een diep bord. Spuit een bolletje rijstcrème op de bouillon en schuif er een beetje gemarineerde spinazie tegen. Leg de gebakken schelvisfilet op de spinazie. Werk af met paksoi, zeste van limoen en garnalen.



Recept Michaël Vrijmoed
Foto Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.