Scharretong en artisjok met panade van mimolette

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 2 scharretongen van 500 g (zonder vel, dubbel gefileerd)
  • peper en zout
  • boter
  • fleur de sel

Panade van mimolette

  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g cashewnoten
  • 35 g boter
  • 55 g panko
  • 40 g mimolette-kaas

Afwerking

  • 50 g verse mimolette-kaas
  • enkele zwarte olijven
  • 3 rauwe Parijse champignons
  • enkele pijnboompitjes
  • enkele takjes basilicum
  • olijfolie (1ste persing
  • fleur de sel

De combinatie van scharretong met oude mimolette-kaas en artisjok is om duimen en vingers af te likken.

Recept

Panade van mimolette: werp de pijnboompitten, cashewnoten, boter, panko en mimolette-kaas in een keukenrobot en maal alles fijn. Rol het geheel uit tussen 2 bakpapieren en laat afkoelen.

Kruid de dubbele scharretongfilets met peper en zout. Kerf de kant waar vroeger het vel zat lichtjes in (zo voorkom je dat de vis krult tijdens het garen). Leg de vis op een ingeboterde bakplaat met de velkant naar beneden. Beleg de vis met de panade van mimolette-kaas. Gratineer ongeveer 3 minuten onder de gril op de hoogste temperatuur.

Controleer of de vis gaar is en werk af met fleur de sel.

Snij de artisjokbodems in fijne stukken en warm ze op in een beetje olijfolie. Snij de olijven in de helft en de kaas en champignons in schijfjes.

Schik de gegratineerde vis op een warm bord. Leg daarnaast de artisjokken. Werk af met de kaasschijfjes, champignons, olijfjes, basilicum, pijnboompitten en een flinke lepel goede olijfolie. Strooi nog een beetje fleur de sel over het geheel.



Recept Maarten Bouckaert

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.