Scampipannetje met groenten op zijn Thaïs

4
  • 500 g (rauwe, ongepelde) diepgevroren staarten van reuzengarnalen
  • 250 g bloemkool uit de diepvries
  • 250 g prinsessenbonen uit de diepvries of uit blik
  • 2 el olijfolie
  • 250 g paprikareepjes uit de diepvries

Voor de marinade

  • 3 el olijfolie
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 gemberwortel van 2 cm
  • 1 el vissaus (facultatief)
  • paprikapoeder
  • 1 bos koriander, fijngehakt
  • 1 el gehakte citroenmelisse of muntbladeren

Ontdooi de reuzengarnalen. Bereid intussen de mari­nade. Meng hiervoor 3 eetlepels olijfolie, het limoensap, de geraspte gember, de vissaus, het paprikapoeder, de helft van de fijngehakte koriander en 1 eetlepel gehakte citroenmelisse of muntbladeren.

Snij de garnalen langs de buikzijde in de lengte open te beginnen bij de staart (niet volledig opensnijden, ze moeten alleen ge­opend zijn). Dompel de garnalen in de marinade en laat gedurende 30 à 60 minuten in de koelkast rusten.

Kook de bloemkool en de prinsessenbonen gedurende 6 minuten in gezouten water (al dente). Spoel ze onder koud water (de prinsessenbonen in blik opwarmen en laten uitlekken) en zet opzij.

Haal de garnalen uit de marinade en bak ze in een eet­lepel olijfolie gedurende 1 minuut in de wok. Schep de garnalen uit de wok en bak gedurende een vijftal minuten de paprikareepjes. Voeg de garnalen er terug bij evenals de rest van de marinade en laat nog een tweetal minuten garen. Voeg de bloemkool en de prinsessenbonen toe en warm het geheel gedurende 1 minuut op.

Werk af met de rest van de gehakte koriander en dien op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.