Ingrediënten
- 500 g kipgehakt
- 1 rode paprika
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 el gehakte peterselie
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- chilipoeder
- gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Voor de tabouleh:
- 200 g couscous
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte munt
- 2 el citroensap
- 3 el maïsolie
- peper en zout
Recept
Meng het gehakt met de helft van het paneermeel, het ei, de sjalot, de peterselie, een snuifje chili, paprikapoeder, peper en zout. Vorm er 8 worstjes van en wentel ze door de rest van het paneermeel.
Snijd de paprika voor de spiesjes in stukken. Prik ze samen met het vlees aan spiesjes.
Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de korrels los met een vork.
Maak de groenten schoon. Snijd de lente-ui in ringetjes, de komkommer en paprika in miniblokjes. Schep alles door de couscous, samen met de kruiden, 2 eetlepels maïsolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
Bestrijk het barbecuerooster met olie en gril de spiesjes goudbruin. Serveer ze met de tabouleh.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.