Sandwich van aardappel, rundvlees en tapenade van gedroogde vruchten

4
10
  • 6 grote aardappelen om te frituren / sauteren (800 g)
  • 6 mooie schijfjes gebraden rundvlees
  • ¼ krop sla
  • 4 kerstomaten
  • 30 g amandelen
  • 30 g hazelnoten
  • 50 g dadels
  • 30 g gedroogde vijgen
  • 3 soeplepels arachideolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen.
Rasp ze (zoals wortelen).
Verwarm de olie in een pan.
Leg de aardappelen in een vormpje om koekjes van 1 cm dik te maken.
Kruid met peper en zout.
Bak ze aan elke kant 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur.
Snijd alle vruchten fijn.
Was de sla en droog hem.

Maak de sandwiches: leg om beurten een aardappelkoekje, een plakje rundvlees, wat tapenade van gedroogde vruchten en fijngehakte sla op elkaar. Doe dit 3 keer.
Prik er een houten stokje door en werk af met een kerstomaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.