Sandwich van aardappel, rundvlees en tapenade van gedroogde vruchten

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Ingrediënten

  • 6 grote aardappelen om te frituren / sauteren (800 g)
  • 6 mooie schijfjes gebraden rundvlees
  • ¼ krop sla
  • 4 kerstomaten
  • 30 g amandelen
  • 30 g hazelnoten
  • 50 g dadels
  • 30 g gedroogde vijgen
  • 3 soeplepels arachideolie
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen.
Rasp ze (zoals wortelen).
Verwarm de olie in een pan.
Leg de aardappelen in een vormpje om koekjes van 1 cm dik te maken.
Kruid met peper en zout.
Bak ze aan elke kant 4 tot 5 minuten op een middelhoog vuur.
Snijd alle vruchten fijn.
Was de sla en droog hem.

Maak de sandwiches: leg om beurten een aardappelkoekje, een plakje rundvlees, wat tapenade van gedroogde vruchten en fijngehakte sla op elkaar. Doe dit 3 keer.
Prik er een houten stokje door en werk af met een kerstomaatje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.