Sandwich 'de luxe'

4
  • 1/4 komkommer
  • 2 (kleine) bussels veldsla
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 appel
  • 8 sneden wit brood
  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g harde geitenkaas
  • 4 eetlepels slaolie
  • citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 1 dl wijnazijn
  • zout
     

Snijd de lente-uitjes in flinterdunne ringen en spoel ze in koud water.
Schil de komkommer, snijd in stukken en laat een half uurtje marineren in enkele lepels wijnazijn en wat zout.
Spoel zorgvuldig na het marineren.

Snijd de appel in partjes en besprenkel met wat azijn.
Snijd de geitenkaas in blokjes.
Was de veldsla.

Om de dressing te maken, meng je de honing met de olie, een beetje citroensap en de gehakte dille.
Voeg de dressing toe aan de komkommer, de veldsla, de lente-uitjes, de kaas en de appel.

Beleg 4 sneden brood met de mix en de zalm.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.