Saltimbocca van varkensmignonette met tomatensalsa en komkommersalade

4
45

Saltimbocca is een Italiaanse specialiteit maar met ingrediënten van bij ons maak je er een Belgische topper van.

Voor de saltimbocca:

  • 4 mignonettes van 150 g (platgeklopt met een vleeshamer of ander zwaar voorwerp)
  • 8 sneetjes Gandaham
  • peper
  • zout

Voor de salsa:

  • 3 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 el gekonfijte citroen, fijngesneden
  • 2 el geroosterde pijnboompitten, in een vijzel gemalen
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 10 blaadjes basilicum

Voor de komkommersalade:

  • 1 komkommer, in blokjes van 1 cm
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 takje munt, fijngesneden
  • 1 handje bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenazijn
  • 1 el honing
  • peper
  • zout

Serveer met:

  • 250 g quinoa
  • 2 l kippenbouillon

Maak eerst de salsa. Meng de tomaten, sjalotten, gekonfijte citroen met de pijnboompitten. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Werk af met de basilicum.

Maak dan de komkommersalade. Meng hiervoor alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.

Breng de mignonettes op smaak met peper en zout. Beleg elk lapje met twee sneetjes Gandaham. Vouw de lapjes toe, druk goed aan en steek vast met een houten prikker. Bak ze 4 minuten in olijfolie, zodat beide kanten bruin zijn. Schep de salsa over het vlees. Serveer met de komkommersalade.

Geef hier quinoa bij. Kook hiervoor de gespoelde quinoa 12 minuten in de kippenbouillon. Giet af.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.